Circl Pavilion circular design, A’dam

Beersnielsen lichtontwerpers circulair design The circl
Beersnielsen lichtontwerpers circulair design The circl
Beersnielsen lichtontwerpers circulair design The circl
Beersnielsen lichtontwerpers circulair design The circl
ABN AMRO circulair paviljoen, lichtontwerp door Beersnielsen lichtontwerpers
ABN AMRO circulair paviljoen, lichtontwerp door Beersnielsen lichtontwerpers

The ABN AMRO pavilion/Cirl situated at the Zuid-as in Amsterdam is a pioneer in circular design. In a circular economy there is no waste, everything can be recycled, but it is not only about the materials, it is also about people. The environment should be inspiring, with the emphasis on interaction.
Creating a lighting design based on the principle of circular design was a real challenge, since this building principle is relatively new. Daylight plays an important part in the design, the artificial lighting responds to daylight levels. The amount of fixtures was minimized by integrating both functional and ambient lighting.
The 360V DC fixtures directly powered by solar panels, will be made of raw, uncoated aluminum and will be fixed to (reusable) lighting tracks to avoid kilometers of non recyclable cables.
In cooperation with Architecten Cie.

The making of Circl

Photos 1 – 5: Peter Tijhuis