Multifunctional building Hoge Veluwe

Chandelier for bezoekerscentrum hoge veluwe designed by Beersnielsen lichtontwerpers
Lichtontwerp Bezoekerscentrum Hoge Veluwe door Beersnielsen lichtontwerpers
Lichtontwerp Bezoekerscentrum Hoge Veluwe door Beersnielsen lichtontwerpers

National Park De Hoge Veluwe is building a new visitor’s center to accommodate the parc restaurant, informationdesk, foyers and shop. Beersnielsen is responsible for the lighting design for this new building in the middle of the park. The connection with nature outside is very important. So there is a lot of glass and different levels which have there unique views to the surroundings.

One of the special parts for our lighting design is the curved ceiling. According to the wish of the client we are working on a chandelier which reflects nature projections to the ceiling. We have been experimenting with different layers, colors and forms. The height of the ceiling, the amount of daylight during winter or summer season, the color of daylight, a lot of different factors influence the reflection.

We worked in close cooperation with the architects De Zwarte Hond and Monadnock and interior designer Bart Vos.